X
تبلیغات
خواص میوه ها وسبزیجات
خواص میوه ها وسبزیجات
خدایاازنعمتهایی که به ماارزانی داشتی تراشکرمیکنیم 
قالب وبلاگ

 

دارچین، آرام بخشی طبیعی

تهران - خبرگزاری ایسکانیوز: دارچین رمز جوانى است و مصرف روزانه آن انسان را سالم نگه مى‌دارد. . کلیه‌ها را گرم مى‌کند، ضعف پاها را از بین مى‌برد و کم خونى را درمان مى‌کند.

دارچین بهترین دارو براى دردهاى عضلانى است. دارچین اثر آرام کننده و شاد کننده دارد و از بسیارى از داروهاى آرام بخش بهتر است. در حقیقت مى‌توان گفت دارچین، والیوم گیاهى است، زیرا در دارچین ماده اى به نام Cinnamodehyde وجود دارد که روى حیوانات و انسان اثر آرام‌بخش دارد.
درختى است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع تا متر که از تمام قسمت‌هاى آن بویى مطبوع استشمام مى‌شود. گل‌هاى آن در فاصله ماه‌هاى بهمن تا اوایل فروردین ظاهر مى‌شود. برگ این درخت سبز سیر و داراى گل‌هایى به رنگ سفید است. دارچین اولین بار در سرى‌لانکا یافت شد و بعد از آن، تمام دنیا این چاشنى را شناختند و براى طعم بهتر غذاها استفاده کردند.
یک قاشق چایخورى دارچین، حاوى 28 گرم کلسیم، 1‌گرم آهن و بیش‌تر از 1 گرم فیبر و مقدار زیادى ویتامین‌هاى C ، K و منگنز است. همچنین مقدار 2/1 گرم کربوهیدرات دارد. دارچین بومى‌سرى‌لانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن کاربرد فراوانى به عنوان ادویه دارد.
اثر مهم دیگر دارچین پایین آوردن تب مى‌باشد و حتى امروزه دارچین را به صورت قرص و کپسول درآورده اند که به عنوان تب‌بر به کار مى‌رود. دارچین رگ‌ها را باز مى‌کند و باعث بهبود گردش خون مى‌شود. یکى از خواص دارچین این است که باعث افزایش کارایى هورمون انسولین در بدن مى‌شود و در نتیجه بدن نیاز کمترى به این هورمون براى کنترل قند خون پیدا مى‌کند. بسیارى از افراد مبتلا به دیابت گزارش داده اند که مصرف یک قاشق چایخورى دارچین در روز تاثیر بسیار مثبتى بر قند خونشان داشته است.
همچنین برخى تحقیقات نشان‌دهنده تاثیر مثبت دارچین در کاهش فشار خون بوده است. دارچین خاصیت عجیب دیگرى دارد و آن تقویت سیستم ایمنى بدن در مقابل بیمارى‌هاست و حتى مى‌توان گفت که اثرى مشابه پنى سیلین و آنتى بیوتیک دارد. اگر حس کردید که ضعیف شده‌اید و ممکن است مریض شوید، چاى دارچینى را فراموش نکنید و حتى اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید، چاى دارچین بهترین داروست.
دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کننده عمل هضم غذا و جریان گردش خون به کار مى‌رود و از آن براى رفع سوءهاضمه، بویژه در مواردى که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده مى‌شود. همچنین به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومى‌بدن و انعقاد خون مصرف مى‌شود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار مى‌رود. یکى از دانشمندان انگلیسى در کتابى که قرن نهم تالیف نمود ادعا کرد که دارچین معده را تمیز ، آرام و قوى مى‌کند. بنابراین اگر ناراحتى معده دارید حتما از دارچین استفاده کنید.

 


موضوعات مرتبط: گیاهان
[ 88/01/12 ] [ 8 ] [ احمد ]

 

از ابتداي فصل زيباي بهار، فروش ميوه هايي نظير گوجه سبز و چغاله بادام توسط ميوه فروشان و همچنين فروشندگان دوره گرد آغاز مي شود. اين ميوه ها اگر نشسته و آلوده باشند، احتمال ابتلا به بيماري هاي عفوني گوارشي از جمله حصبه و مسموميت هاي غذايي را مطرح مي سازند.

بسياري از افراد معتقدند که اين ميوه ها "سرد" هستند و مصرف زياد آنها موجب عوارضي از قبيل دل به هم خوردگي، تهوع، اسهال ، سردرد و دل درد مي شود. در واقع گرد و غبار نشسته بر روي ميوه ها حاوي بسياري از ميکروب هاست که موجب ايجاد عوارضي شبيه همان "سردي کردن" مي شود.

عموماً کودکان با ديدن اين گونه ميوه ها بر روي چرخ دستي ها که ظاهري تميز و خيس دارند، به گمان اينکه اين خوراکي ها توسط فروشنده تميز شده اند آنها را خريده و بلافاصله با پاشيدن مقداري نمک آن را را ميل مي کنند. در حالي که اين خوراکي ها اصولاً شسته و ضد عفوني نشده اند و آبي که بر روي آنها پاشيده مي شود صرفاً براي تازه و خوش منظره نگه داشتن آن هاست.

برخي از اين ميوه ها تنها با آب جوي، چاه و ديگر آب هاي غير خوراکي توسط فروشنده ها شسته شده و بنابراين فرد مصرف کننده را گرفتار بيماري هاي گوارشي و حتي بسياري از بيماري هاي عفوني که تمام بدن را مبتلا کرده و عوارض جدي در پي دارند، مي نمايد.

بيماري حصبه نوعي عفونت باکتريايي دستگاه گوارش ناشي از مصرف آب و مواد غذايي آلوده است که مي تواند افراد بي احتياط را در کليه ي سنين مبتلا کند، اما شدت اين بيماري در کودکان و افراد بالاي 60 سال بيشتر است و عوارضي از قبيل کاهش شديد آب و املاح بدن، سوراخ شدن روده ها، خونريزي دستگاه گوارش، عفونت استخوان و زردي را ايجاد مي کند.

مسموميت هاي غذايي ناشي از باکتري هايي مثل باسيلوس سرئوس و استافيلوکوک اورئوس نيز از جمله بيماري هايي هستند که در اثر مصرف غذا و ميوه ي آلوده فرد را مبتلا کرده و عوارض خود را به او تحميل مي کنند.

 

 

چغاله بادام

ميوه ي درخت بادام در ابتداي رويش تا حدودي سفت بوده و قشر خارجي آن سبز رنگ و پوشيده از کرک ظريفي مي باشد. در داخل آن نيز روکشي قرار دارد که سفيد و نرم بوده و مغز آبکي و نازک بادام را در خود نگهداري مي کند. به مرور پوسته هاي رويي و داخلي بادام سخت تر شده و مغز بادام نيز شکل نهايي خود را مي يابد. از زماني که ميوه جوان است و هنوز رشد کامل نکرده و کال است، به آن چغاله بادام گفته مي شود.

بادام رسيده بسيار مغذي است. البته لازم به ذکر است که بادام و به ويژه انواعي از آن که مقداري تلخي دارند، حاوي مقدار بسيار کمي اسيد سيانيدريک (ترکيبي از سم خطرناک سيانور) هستند که مصرف بسيار زياد و غير منطقي آنها مي تواند به مسموميتي از خفيف تا متوسط در فرد مصرف کننده منجر شود.

بادام تلخ وحشي مقدار بيشتري سم داشته و حتي وقتي چند بار در آب نمک جوشانده و آب حاصله دور ريخته شود نيز هنوز داراي اندکي ماده سمي مي باشد. البته مصرف مقدار کمي بادام شيرين و يا بادام وحشي تلخ گرفته، براي سلامتي مضر نبوده و نافع نيز مي باشد. در قديم معتقد بودند چغاله بادام، لثه و ريشه ي دندان را تقويت نموده و براي خشکي دهان مفيد مي باشد.

 

 

گوجه سبز

گوجه سبز نيز جزء اولين ميوه هايي است که در بهار به بازار مي آيد. گوجه سبز اگر به مقدار مناسب مصرف شود، خاصيت مُسهلي ندارد و تنها ممکن است خوردن نشسته ي آن ميکروب هايي را وارد بدن سازد که به ناراحتي هاي گوارشي از قبيل دل درد و اسهال منجر شوند.

اين ميوه چون حاوي برخي ويتامين ها و نيز پيش ساز ويتامين A مي باشد، براي کمک به درمان شبکوري و نيز رشد بدن (در صورت مصرف تمام مواد غذايي ديگري که مورد نياز کودکان هستند) مفيد است. گوجه سبز داراي ويتامين هاي B و C است و به همين جهت براي آرامش اعصاب نيز مفيد مي باشد. ولي البته مصرف زياد آن حالتي از حساسيت موقت را در دهان و دندان هاي مصرف کننده ايجاد مي نمايد. هر صد گرم گوجه سبز 30 کيلوکالري انرژي دارد.

در خاتمه يادآوري مي شود که گوجه سبز و چغاله بادام کاملاً تميز و ضد عفوني شده که به صورت کمپوت، خورش و ترشي آنها در حد مناسب مصرف شوند، هيچ گونه خطري را متوجه مصرف کننده نمي کند و مواد مغذي مناسبي را نيز به بدن مي رساند. اميد که در اين ايام با مصرف متعادل و مناسب مواد غذايي به سلامت خود و اطرافيان کمک کنيم.

در 100 گرم مغز بادام شيرين خشک شده، مواد مغذي زير وجود دارد:

 

انرژي

 598 کالري

 پروتئين

18/6 گرم

روغن هاي اشباع نشده

54/2 گرم 

 نشاسته

 19/5 گرم

کلسيم

320 ميلي گرم  

فسفر

500 ميلي گرم

آهن

4/7 ميلي گرم 

پتاسيم

770 ميلي گرم

ويتامين B1

 25 ميلي گرم 

ويتامين B2

 3/5 ميلي گرم

ويتامين B3 

 9 ميلي گرم


موضوعات مرتبط: میوه ها
[ 88/01/02 ] [ 8 ] [ احمد ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

امیدوارم بتوانم تادرخصوص فواید نعمات خداوندمتعال به اندازه ذره ای اطلاعات جمع آوری کرده تابیشتربه لطف وکرم الهی پی ببریم باامیدیاری ازشمادوستان
ایران رمان